Wij zoeken medewerkers voor het herstel van onzeo stoomlocomotief uit 1910

De stichting SZB is begin 1996 opgericht met de bedoeling een deel van de spoorweghistorie levend te houden door middel van de verwerving en het behoud van daartoe geschikte objecten.

Zo zijn we de trotse eigenaar van een tweeassige stoomlocomotief die in 1910 gebouwd is. Deze is ons geschonken door de vorige eigenaar die haar naar zijn vrouw Änne noemde. Hij heeft de loc in 1968 verworven van de Duitse Jülicher Kreisbahn, waar ze enige tijd daarvoor buiten dienst was gesteld. Alhoewel de loc altijd goed onderhouden is, is ze uiteraard niet meer bedrijfsvaardig. De SZB heeft voor de locomotief een goed onderkomen gevonden bij een particulier bedrijf in de gemeente Borsele. Hier worden ook de herstelwerkzaamheden aan de loc uitgevoerd.

Het is nu aan ons om ervoor te zorgen dat deze stoomloc weer de baan op kan en dat doel willen we op haar honderdste verjaardag, in 2010, bereikt hebben.

Om dit te bereiken hebben we niet alleen sponsors nodig, maar ook extra handen, die overweg kunnen met de gereedschappen die we gebruiken bij het herstel van Änne. Je bent altijd van harte welkom om eens vrijblijvend langs te komen

Een afspraak om een keer langs te komen kan je maken met:

Peter de Kunder: 0113-227350
Jan Strooband: 0113-312923
of

CONTACT ONS